ons hotel

woensdag 8 oktober 2008

Overheerlijk

Gisteren zijn we bijna de hele dag thuis gebleven. We hebben administratie gedaan terwijl we op onze aankomsten wachtten. Het is er gewoon niet van gekomen naar de bouwmarkt te gaan. ‘s Avonds hadden we natuurlijk Tsjechische les en daarvoor wilden we nog even een hapje eten. We hadden allebei ongelofelijk zin in Chinees, dus reden we naar Lederdorn (tussen Kötzting en Cham). Helaas had die net als wij op dinsdag Ruhetag. Geen nood, de overheerlijke Italiaan daarnaast, waar we al een tijdje al niet geweest waren, was wel open. We kwamen er echter al snel achter dat de zaak in andere handen was overgegaan, en dat wat deze meneer presteerde niets met Italie of überhaupt met koken te maken had. Na een paar happen hebben we alles laten staan, we hebben in vele jaren niet zó smerig gegeten. Achteraf denken we dat we onszelf een geweldige dienst bewezen hebben door het niet op te eten, we hadden al zulke maagproblemen na die paar happen dat we beslist echt ziek geworden waren. De eigenaar stond niet echt open voor onze kritiek (de pizza was nog rauw, de pasta was opgebakken en verbrand, de salade bestond uit ingredienten die allang in de Biobak thuishoorden, de rubberen paddestoelen in de pasta kwamen uit blik en zorgden ervoor dat het hele gerecht zeer chemisch naar konserveringsmiddelen smaakte, de verdenking was dat de Cola Light niet light was) dus hebben we precies gepast betaald en zijn we boos weggegaan.
Bij het Grand Café op het marktplein van Kötzting hebben we een heerlijk stokbrood in laten pakken en hebben die meegenomen naar onze cursus. We hebben uitgelegd wat er aan de hand was, en boden aan om achterin te gaan zitten of het broodje buiten op te eten, maar daar wilde onze aardige leraar niet van weten. Het eerste kwartier konden we alleen de uitspraak van de woorden vanwege de volle mond niet herhalen. Mijn bloedsuikerwaarden waren heel erg hoog, dus ik denk dat ik achteraf blij ben dat ik die Cola "Light" ook niet helemaal heb opgedronken. Vanwege de maagbezwaren en de gierend hoge bloedsuiker heb ik heel erg slecht geslapen, en Pepijn werd ook niet echt fris wakker.
Pepijn en Timo hebben de drie te renoveren kamers net gestript en zijn nu buiten de heg aan het snoeien. Op woensdagmiddag mag je al je tuinafval komen brengen bij de gemeentewerf en bovendien is het echt stralend weer. De tuin moet nu winterklaar gemaakt worden. Langzaam begint alle blaadjes nu echt bruin te worden en ‘s avonds moet de verwarming aan. De voortuin staat vol met mooie paddestoelen. Dit weekend is er op de Grote Osser ook al sneeuw gevallen (op de Grote Arber was het al). Ik ben bezig alle minibars door te lopen op flessen die een korte houdbaarheidsdatum hebben, een langdurig werkje. Pepijn heeft net aan de telefoon 4 kamers voor vandaag verkocht (2x 2 nachten en 2x 4 nachten), deze slappe week gaat dus toch nog wat meer doen dan verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.