ons hotel

zaterdag 3 maart 2007

Hiep hiep (bijna) hoera

Morgen is Pepijn jarig. Omdat we morgen zowiezo onze stamtafel hebben ‘s ochtends, en dus niet weg kunnen, vieren we het vandaag een beetje. We hebben voor vanavond een tafeltje gereserveerd in een gezellig restaurantje in Deggendorf, waar we al vaak langsgelopen zijn, maar waar ze nooit een tafel vrij hebben. Daarna gaan we toch naar de dansavond van de dansschool, dus vandaar dat we vanavond uit eten gaan. Hier in Lam is je keus toch beperkt tussen de bierhal of de pizzeria. Morgen trakeert Pepijn de stamtafel volgens goed gebruik op schnaps. Ik heb voor Pepijn echt een belachelijke verjaardagskaart gekocht: met een  Beierse "verblijfsvergunning" met een "examen" met allerlei idiote dingen die je moet doen om te bewijzen dat je geintegreerd bent (naar de bierhal met een Beiers jagershoedje op enzo).

Eergisteren heeft mijn Dect-telefoon onverwachts zwemmen geleerd. De meeste dames kennen het probleem wel dat veel dameskleding niet is uitgerust met zakken of dusdanig kleine zakken dat je er eigenlijk helemaal niets aan hebt. Afijn, ik had mijn telefoon dus in zo’n ienie-mienie zakje gewurmd, buig voorover in een gastenbadkamer om het toilet schoon te maken en … plons…. Daar sta je dan met je plastic handschoenen de telefoon op te vissen. Wonder boven wonder, we hebben hem met schoon water afgenomen, Pepijn heeft hem open geschroefd en de binnenkant met een föhn drooggeblazen, en hij doet het weer gewoon. Je ziet er niets meer van! Wel vliegen de grappen over raar ruikende telefoons enzo heen en weer…. We moeten waarschijnlijk met onze nieuwe telefooncentrale toch een nieuwe, waarmee je kan doorschakelen naar kamers enzo, en ik heb geeist dat er dit keer een clip aanzit voor aan je broeksband. Voor deze bestaat dat überhaupt niet, ik had daarover zelfs al contact met Siemens gehad. Bovendien heb je met deze telefoon bij de laatste twee kamers van de gang geen bereik, lekker handig als je daar bezig bent!

Het regent hier zo uitbundig, dat het net lijkt of er iemand met een hogedrukreiniger op de ramen staat te spuiten. Echt weer om feestelijk naar buiten te gaan…. Op de Arber is vannacht 2 cm (wow, 2 hele centimeters!) sneeuw bijgevallen. We hebben echt wel wat meer nodig voor de Ski World Cup, hier en daar komt het groene gras al weer door het wit heen. Qua boekingen doet het momenteel nog niet zo veel, maar we hebben van onze collega’s verderop in de straat begrepen dat het bij hen ook nou niet bepaald storm loopt voor deze lente.

De hele stamtafel in het restaurant ligt vol met bonnetjes, echt zo’n klusje wat we steeds te lang uitstellen, maar wat wel geld oplevert als we nu eindelijk eens de BTW-teruggave invullen voor december t/m februari. De rest ligt nog steeds bij onze boekhouder, die is nou ook niet echt snelle Jelle. Pepijn kreeg deze week een blauwe envelop uit Nederland, dat hij nog even aangifte moest doen voor het eerste deel van 2006. Gek genoeg krijg ik iedere keer helemaal niets, terwijl ik altijd in Nederland gewerkt heb en belasting betaald. Zou dat te maken hebben met mijn Britse nationaliteit?

Verder hebben we deze week een officiele oorkonde ontvangen dat wij helemaal up to date zijn met veiligheidsvoorschriften voor het personeel. Echt de grootst mogelijke onzin aller tijden! We kregen een CD-Rom die we moesten bekijken, dan moesten we oefenvragen maken, en dan kreeg je "examenvragen" die je moest opsturen . Detail: de examenvragen waren dezelfde als de oefenvragen waar je de antwoorden bij kreeg…. De CD-Rom was tenenkrommend infantiel, en voor iedereen met enige kennis of ervaring niet om áán te zien. Er werden thema’s behandeld als: pak je keukenmessen alleen bij het handvat aan, nooit bij de snijkant, en: doe in natte ruimtes schoenen aan met zolen waarmee je niet uitglijdt. Ook: doe het licht aan als je de keldertrap afloopt, en: haal de stekker uit het stopkontact als je de snijmachine schoonmaakt.  Daar moet je dan een hele avond samen aan besteden, en dan krijg je een oorkonde die er officieler uitziet dan een afstudeerbul van de universiteit. Hele Grote Zucht! Nou ja, we hebben weer wat papiertjes voor onze "Wall of Fame": in het receptiekantoor hebben we al onze horecadiploma’s aan de muur hangen. De rest (VWO-diploma’s enzo) hebben we maar niet opgehangen, dat wordt wel erg veel…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.