ons hotel

maandag 7 mei 2007

Spookrijder

Als je hier in Beieren de snelweg op wilt, kun je maar beter zorgen dat je de radio in de auto aan hebt staan. Regelmatig wordt er namelijk een plaat onderbroken met een melding over een spookrijder. En aangezien er op de Autobahnen niet alleen keihard wordt gereden, maar matrixborden ook onbekend zijn, is de radio vaak het enige medium om andere weggebruikers op tijd te waarschuwen. Vandaag hoorde ik in 1 ochtend 3 meldingen voorbij komen. Het is hier al niet eens meer wat bijzonders, de derde werd door de presentator aangekondigd met: "Ja hoor, we hebben er weer eentje".

Meestal loopt het goed af, maar helaas donderdagavond niet voor een gezin uit Passau wat nietsvermoedend onderweg naar München was. Een 84-jarige professor uit München, die een tentoonstelling in Passau zou openen, was aan het spookrijden geslagen op de A92 tussen München en Deggendorf. Plaat na plaat werd er op de Bayern3 gewaarschuwd dat de spookrijder er nog steeds was. En toen werd de volgende plaat plotseling onderbroken door een heftig geemotioneerde presentator: "dames en heren, het is gebeurd, de A92 is bij Landau an der Isar geheel afgesloten na een ernstig ongeluk met de eerder genoemde spookrijder". Score na 23 km (!) spookrijden: 4 doden (de spookrijder en de 3 mensen in de auto die er frontaal op geknald was), en 2 zwaargewonden (2 andere bestuurders die de crash niet konden ontwijken).
Meerdere auto’s in de buurt raakten beschadigd door rondvliegende auto-onderdelen en de snelweg was door de ravage 6 uur afgesloten. Van alle vier de auto’s was niets meer over, de getraumatiseerde hulpverleners hadden naderhand slachtofferhulp nodig.

Wij hebben geen idee waarom het spookrijden hier zo vaak voorkomt, vorige jaar in Beieren ruim 400 keer, en dit jaar wordt volgens de politie een record. Feit is wel dat hier meer lange afstanden worden gereden en dat mensen makkelijker met een biertje achter de kiezen achter het stuur kruipen. Ieder weekend overlijden hier meer mensen op de weg dan in de rest van Duitsland. Dit weekend naast deze 4 nog 8 mensen. Eén ding is wel zeker: al is de plaat die ze draaien nog zo slecht; laat die radio toch maar aanstaan….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.