ons hotel

woensdag 30 mei 2007

Jubileum

1 Jaar in Lam.
Vannacht om ongeveer 2 uur was het precies een jaar geleden dat we met onze auto vol spullen en 1 zielige eenzame (omdat Jane onderweg was ontsnapt) kat hier in Lam aankwamen.

Het is een jaar geleden dat we bij de bank de overdracht van het (toen nog) pension rond maakten.
Dat de vorige eigenaars vertrokken, "vergetend" hun nieuwe adres of telefoonnummer achter te laten.
Dat de verhuiswagen met 90% van onze spullen hier aankwam omdat de rest niet meer paste.

Ondertussen is er veel gebeurd, hebben we ondanks een hoop zelfwerkzaamheid angstwekkend veel geld uitgegeven, hebben we momenten gekend van grote zorgen, maar de gasten zijn tevreden, komen terug, de kick is groot, ons vertrouwen in de toekomst ook! Saai is het zeker niet geweest.

We missen Nederland niet of nauwelijks, misschien omdat we geen van beiden ons hele leven op dezelfde plaats hebben gewoond voelen we ons wel verbonden maar niet gebonden. Heimwee heeft bij ons niet toegeslagen en dat zal nu wel niet meer gebeuren. Vreemd is wel dat ik dit nu schrijf terwijl Natascha vanwege familieomstandigheden in Nederland is, dat demonstreert hoe moeilijk, zeg maar onmogelijk, het is om samen weg te komen van een bedrijf zoals dit als je dat niet van tevoren gepland hebt.

Lokale vrienden hebben we nog nauwelijks, tijdgebrek speelt daar een grote rol in. Nederlandse vrienden moeten meer moeite doen om ons te zien, maar dóen die moeite gelukkig ook.
We zijn nog steeds blij met onze beslissing om naar Lam te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.