ons hotel

vrijdag 9 maart 2007

Gastenwensen

Het was weer eens zo ver: via de website (geen dubieuze toko, maar 1 van Duitsland’s grootste) waar we altijd onzinnige boekers van krijgen, die dan niet opdagen of allerlei noten op zang hebben, kwam weer een typische reservering binnen. De gast wilde wel komen, maar dan moesten wij hem wel een vette korting geven omdat hij het ontbijt niet wilde gebruiken. Hij dreigde dat hij onmiddellijk zou annuleren als er niet een substantieel deel van de rekening af ging. Verder had meneer nog een scala van wensen, en of wij even contact met hem op konden nemen. Probleem was wel dat er geen telefoonnummer of  emailadres bij stond. We hebben dus contact opgenomen met die boekingssite of zij het konden regelen. Zij geven namelijk nooit gegevens van gasten vrij. Rare zaak, alle andere hotelboekingssites doen dat wel, het is toch fijn als er contact mogelijk is als dat nodig is? Zij hebben direkt een email naar de gast gestuurd dat zowel site als hotel het erover eens waren dat de kamerprijs al laag genoeg was, en twee minuten later kwam de annulering binnen. Dat heet nou opgeruimd staat netjes. Iemand die € 42,- per kamer (dus € 21,- p.p incl ontbijt) te duur vindt, gaat maar naar de jeugdherberg, die ga je nooit tevreden stellen. En hoeveel euro aftrek hij dan in gedachten had? Geen idee, ik hoef het ook niet te weten.
In ieder geval, wij hebben deze organisatie er direkt van op de hoogte gesteld dat dit zo niet langer kon, dat wij ook niet weten waar het aan ligt, maar dat wij voor alle boekingskanalen dezelfde prijzen en voorwaarden hanteren, en alleen van hen van die rare boekingen krijgen. In de vrije tekst staan echt de onmogelijkste eisen. Ook worden er relatief veel boekingen gemaakt die op het laatste moment geannuleerd worden of waarbij de gast gewoon niet op komt dagen. Het is dus nu afgelopen, wij nemen geen boekingen meer van ze aan zonder garantie, en vanaf 24 uur voor aankomst kun je niet meer annuleren. Dit zou er voor moeten zorgen dat de ergste grapjassen afvallen. Onze ervaring is namelijk met een aantal andere sites dat mensen die serieus zijn toch wel boeken onder deze voorwaarden (zo onredelijk zijn die niet).

Vandaag zijn de PR-dames naar de dierenarts geweest voor hun jaarlijkse prikjes, ze hebben heen en terug vol zelfmedelijden de hele auto bij elkaar zitten jammeren. Katja is weer terug op het dieetvoer wat ze in Amsterdam ook al een tijdje gehad heeft, ze past namelijk nauwelijks meer door het kattenluikje. Het zit gewoon in de genen, haar neefje in Amsterdam die er precies hetzelfde uitziet heeft hetzelfde probleem. Jane eet ongevraagd mee aan dit voer, zij vindt het namelijk lekkerder dan Katja, en anders gaan ze stiekum van etensbakje ruilen als je niet kijkt.

Onze Zweedse gasten zijn vanmiddag aangekomen, het blijkt dat hun dochter deelneemt aan de skiwedstrijden, dus ze zijn mee om aan te moedigen. Ze hebben hier niet gegeten, want ze hadden met hun dochter afgesproken. Die zit in het trainingskamp in Zwiesel, en voor haar was het te ver om hier naar toe te komen. Dan zou het voor de belangrijke wedstrijd ook te laat worden voordat ze weer terug was. Morgen gaan ze vroeg weg om aan te moedigen, dus we kunnen vroeg aan het klussen beginnen. Waarschijnlijk eten ze hier morgenavond weer niet.

Vanmorgen moesten we ook vroeg op, want de CV-monteur is eindelijk geweest. Nadeel: hij kon alleen om half 8 komen. De grootste slapstick was wel dat het roestremmende middel wel aan hen geleverd was, maar dat ze dat aan een andere klant hadden verkocht. Zucht! Ons leidingwater is namelijk té zuiver. Je wist het niet, maar dat kan ook…. Omdat het heel zuiver bergwater is, zitten er redelijk wat mineralen in en geen kalk. Dit alles is heel slecht voor de leidingen, zowel voor die in huis als in de straat. Gevolg: koffiekleur water uit de leidingen en vreselijke roestvlekken in je hotelwasgoed. Daar heb je dan een speciale doseerinstallatie voor die een soort tegenmiddel in je water mengt. Dat middel proef je niet en is ongevaarlijk, maar daar moeten we dus nu weer op gaan zitten wachten….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.