ons hotel

dinsdag 13 maart 2007

Lente

Het is hier echt heerlijk weer, zo rond de 16 graden. Als het ‘s avonds donker wordt, weet je wel weer meteen dat je in de bergen woont, dan is het gewoon -1. Aan het einde van deze week zakt bij ons het lekkere weer overigens weer in, dan wordt het weer "gewoon" 4 graden. Vandaag zijn we een stukje omgereden naar Deggendorf; voor de kenners niet de gebruikelijke route door Arnbruck en Teisnach en dan de B11, maar via de Grosse Arber, langs Bodenmais, door Regen en dan door Bischofsmais naar Rusel. Heerlijk door het bos gereden. Je doet er op die manier wel iets langer over naar Deggendorf, maar wordt wel beloond met prachtige vergezichten. Op de Grote Arber werd nog volop geskied, de sneeuw zag er nog best OK uit. We zeiden wel tegen elkaar dat de Worldcup geen weekje later had mogen zijn, de warme temperaturen overdag zijn natuurlijk funest voor de sneeuw.

Men was zeer tevreden over de Engelse vertaling van de website. We hadden er in onze urenverantwoording een paar uur bijgefantaseerd, omdat we op wel heel erg veel minder uur uitkwamen dan de Tsjechische vertaalster. Het werd nog steeds erg weinig gevonden, dus nu willen ze me voor 25 uur gaan uitbetalen ipv voor 18 uur. Daar doen we natuurlijk niet moeilijk over… Het overkoepelend orgaan Tourismus Ostbayern heeft misschien zowiezo nog wat budget over, en als dat zo is (gaan ze volgende week naar kijken) mag ik waarschijnlijk ook de Nederlandse versie gaan maken.

De hygienecursus van het Gesundheitsamt was weer eens een compleet lachertje. Je moest van te voren je certificaat al ondertekenen (wat nou diplomauitreiking?) en na een kleuterklaspraatje van een uurtje over handenwassen en salmonella in eieren mochten we het papiertje mee naar huis nemen. Ik ben ervan overtuigd dat wakker blijven tijdens de speech niet nodig was geweest (een paar mensen zaten er ook erg pro-aktief bij, ahum).

Vandaag contact gehad met onze financieel adviseur. We krijgen een groot bedrag terug aan BTW van de aankopen die we gedaan hebben voor het bedrijf. Dat is bijna het bedrag van de aanleg van de telefoon en dergelijke (en het geld van het vertalen helpt ook natuurlijk). Dat zou ons weer wat lucht moeten geven. Natuurlijk hebben we "recht" op dat geld, als ondernemer draag je over je verdiensten ook BTW af, maar ergens recht op hebben en iets ook daadwerkelijk op een zinnige termijn uitbetaald krijgen is natuurlijk niet hetzelfde.

Bruidsparendansles was super, het is met recht een "stoom"cursus, we hebben al 4 figuren in de Weense Wals geleerd en 3 in de Disco-Fox. Er is een reservering voor dit weekend binnengekomen, dus we kunnen zaterdag niet oefenen, maar ja, weer eens gasten ontvangen zou ook het hogere doel moeten zijn. Met de reserveringen gaat het momenteel wat moeizaam, maar we spraken vandaag onze concullega verderop weer en hij heeft deze week ook weinig nieuws binnengekregen…

Pepijn moest bij de gemeente papieren om laten schrijven, want bij de aanmelding van ons bedrijf is er daar iets fout gegaan. Ze hebben ons toen allebei een formulier in 14 voud (met carbonvel, hard drukken graag) laten invullen, dus nu staan er twee eenmansbedrijven op dit adres ingeschreven ipv 1 Vennootschap onder Firma. De belastingdienst en de Kamer van Koophandel begrepen het meteen, daar staat het bedrijf ook vanaf het begin goed geregistreerd, maar als wij de papieren niet opnieuw invullen hebben wij twee Gaststättenerlaubnissen (vergunning tot het voederen van niet-hotelgasten) nodig, en betalen we twee keer voor die vergunning en krijgen we twee keer bezoek van de Keuringsdienst van Waren. De gemeente Lam stelt zich op het standpunt dat zij niet vinden dat ze iets fout hebben gedaan, en "dat ze het alleen veranderen indien zij daartoe door hun meerderen bij het Landratsamt Cham toe gedwongen worden". Die hadden wij al gesproken toen wij het formuliertje aan het invullen waren, en ja, dat moet echt. Je begrijpt al, ambtenaren, dus die meerderen waren ziek, hadden ATV of waren met vakantie. Wordt morgen vervolgd. Grrrr…Duitse bureaucratie!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.