ons hotel

woensdag 21 maart 2007

Loterij met winkans

We hadden een overeenkomst ontvangen van Weekendcompany, 1 van de hotelboekingssites waarmee we samenwerken, dat ze een paginagrote advertentie in een aantal bladen gingen plaatsen met een bepaalde aktie. Of wij daaraan wilde deelnemen, dan moesten wij hen een aantal gratis kamers ter beschikking stellen om voor de advertentie te betalen. Aangezien het in bladen zou komen te staan die door honderduizenden lezers gelezen zou worden (bekende bladen zoals de Weekend), wilden we vanwege onze naamsbekendheid wel erg graag deelnemen.
Van te voren hebben we nog gebeld met de juiste contactpersoon om een en ander te vragen, en toen hebben we 2 uur na binnenkomst van het aanbod de overeenkomst teruggefaxt. Groot was de verrassing (en de boosheid) toen we van die persoon gisteren een mailtje ontvingen, dat er zich teveel hotels voor deze aktie hadden aangemeld om in de advertentie te passen, en "dat ons hotel helaas niet voor deze aktie was geselecteerd". Met dat ene regeltje moesten we het maar doen! Pepijn heeft een verontwaardigde email terug gestuurd met letterlijk de tekst "Wat is dit nou? Wij dachten een bindende overeenkomst te hebben afgesloten, en geen loterij met winkans". Iedereen begrijpt dat wij daarop een slap nietszeggend mailtje terugkregen waar niets in stond behalve een heleboel halve excuses. Ik zie al voor me dat je een aanbieding krijgt (bijvoorbeeld van een postorderbedrijf) en het bestelformulier invult, en dat het bedrijf dan zegt "ja, we hebben het artikel wel, maar we hebben ons bedacht, u krijgt het niet, we leveren het liever aan een andere klant". Als je dan zoveel aanmeldingen hebt, waarom plaats je dan geen extra advertentie? Het probleem is dat het gaat om een niet te meten omzetverlies, en een kortdurende actie, maar je zou er anders achteraan kunnen gaan wegens wanprestatie. We houden ze voortaan scherp in de gaten, dat begrijpen jullie wel. We krijgen overigens nog geld van ze.

Toen we gistermorgen wakker werden, was de hele wereld wit. De beloofde sneeuw was dus toch gekomen. Vannacht is er nog een beetje bijgekomen. Het zijn geen grote pakken, alleen een wit laagje, genoeg om alles te bedekken. De natuur heeft het zwaar, onze boom in de voortuin had al katjes en heeft van schrik alles laten vallen. En het gekke is, de verwachting is dat het over een paar dagen gewoon weer 16 graden is. De geneugten van het in de bergen wonen!

Gisteren hebben we de kasten in de bibliotheek in elkaar gezet. Nou, die Ikea-kasten kunnen wij iedereen aanraden, dat was zo gepiept, en zulke goede kwaliteit hebben we zelfs van Ikea nog niet gezien. Vandaag gaan we de rest van het meubilair neerzetten, de gordijnen en de lampen ophangen en nog een keertje schoonmaken, en dan kunnen alle boeken erin. We hadden met onze gast (die hier de hele week is) overlegd dat we toch wel 1 avond in de week even vrij wilden hebben, de dinsdag of de donderdag, en haar voorkeur ging uit naar dinsdag, dus gisteravond zijn we naar de stoomcursus dansen geweest, maar donderdag kunnen we waarschijnlijk dus niet.
Duitsers vinden dat overigens helemaal niet raar dat je zegt een dag of avond dicht te zijn, een Ruhetag is hier heel normaal, en eigenlijk is dat bij ons standaard de donderdagavond. Mensen beginnen op de dansschool toch wel nieuwsgierig te worden waarom we alleen met de Weense Wals en de Disco-Fox mee dansen en de rest aan de kant gaan zitten. Het zou voor anderen niet eerlijk zijn als we daarmee mee gingen doen, dat ziet er toch niet zo "beginners" uit. Onze gast heeft een zware glutenallergie en is daarnaast ook nog voor van alles en nog wat anders allergisch, dus het is een beetje een uitdaging om daarvoor te koken. Met een beetje overleg gaat het overigens prima.
Waar ik mij altijd over verbaas, is dat gasten zo lang wachten met daarover te beginnen (in dit geval een half uur voor het avondeten), met Oud & Nieuw hadden we er ook eentje met een glutenallergie die er ineens plompverloren mee kwam. Toen moesten we voor hem op stel en sprong nog een andere saus zonder bloem gaan maken. Diezelfde week hadden we een mevrouw die allergisch was voor vetten in wild en gevogelte, maar die had keurig van te voren even met ons gemaild, en daar hadden we al allerlei lekkere alternatieven voor in huis. Als je weet dat je zoiets hebt, dan regel je dat toch?
Ik zit hier nu helemaal verdwaasd te typen, onze gast wilde vanmorgen echt heel erg vroeg ontbijten. Ik ben bang dat ik vandaag niet meer wakker ga worden…. Pepijn heeft een afspraak gemaakt met de gemeentewerf dat we vanmiddag allerlei tuinafval mogen komen brengen, maar toen we die maakte wisten we nog niet dat alles onder de sneeuw zou liggen. Met de boekingen is het af en toe net een achtbaan: sinds twee dagen komt er weer een heleboel binnen, na een hele tijd niets. En we krijgen weer repeaters die bij ons al eerder geweest zijn! Volgende week hebben we weer een boeking voor de hele week, dat is weer via HRS gekomen, nog maar even aankijken of die gasten daadwerkelijk gaan komen, en of die wel "normaal" zijn….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.