ons hotel

dinsdag 27 maart 2007

Zonnebloemburcht

Het is hier zo lekker voorjaar geworden, je zou huppelend naar buiten willen. Kan niet, we hebben de hele week verschillende gasten, je kunt merken dat het mooie weer mensen aanmoedigt tot boeken. De hele week blijft het schitterend weer, voor mijn verjaardag volgende week woensdag is zelfs 18 graden voorspeld! We hebben voor die dag nog geen boekingen staan, dus wie weet kunnen we wat leuks voor onszelf gaan doen….
Wij zijn bezig met allerlei oninteressante klusjes zoals bergen was strijken, schoonmaken, en kleine reparaties. Vanavond kunnen we niet naar de laatste les van de stoomcursus dansen. Lang verhaal: er belde gisteravond een zakenman op of we voor vandaag nog genoeg kamers hadden, en of ik het erg vond dat hij een optie nam, want hij wist nog niet zeker tot hoe laat zijn zakelijke afspraak zou duren. Aangezien we toch als beginnend bedrijf iedere cent goed kunnen gebruiken, heb ik ja gezegd. Later realiseerde ik me pas dat het vandaag dinsdag was, en dus hebben we vanmorgen een menuvoorstel gedaan aan onze andere gasten voor vanavond (die we eerst hadden gevraagd of het erg was als we er 1 avond niet zouden zijn). Die blijven vanavond nu eten, en die man belde dus rond het middaguur af…. Nou ja, de reservering die voor donderdag stond is verplaatst naar vrijdag, die mensen hadden zich in de datum vergist, dus misschien kunnen we donderdag naar dansles. We doen er niet te ingewikkeld over, we wisten dat dit in de zomermaanden kon gebeuren. Zaterdag hebben we een avond gezellig kunnen dansen. Rond Pasen is er zowiezo 2x geen les en geen dansavond.
Pepijn is gisteren naar de cursus digitaal beeldbewerken geweest in Cham, die onderdeel is van de cursus voor hoteliers. Ik kon niet mee, want we hebben dus gasten, maar de cursus wordt in april of mei nog een keertje gegeven en dan zou ik ‘m kunnen doen. Pepijn zei dat de cursus erg interessant was en dat hij er veel van geleerd had wat we op onze website konden toepassen, dus misschien is het een idee. Morgen gaat hij weer verder met photoshoppen, hij kan al een foto van een kale burcht opleuken met een veld zonnebloemen ervoor enzo. Als hij toch in Cham is, kan hij meteen een ambtenaar gaan vierendelen. We worden er doodmoe van, iedere keer vertellen ze daar iets anders, en we hebben dus nog steeds geen vergunning. We blijken wel met 1 vergunning toe te kunnen, maar dan is 1 persoon verantwoordelijk. Aangezien Pepijn een paar extra interessant uitziende diploma’s heeft die ik niet heb, met klinkende namen als Hygienecode HACCP voor Leidinggevenden en Vakbekwaamheid Restaurantbedrijf, is Pepijn het bokje ("Oh, Pepijn, er is hier een inspecteur van de Keuringsdienst van Waren voor je…."). Grote kans dat we niet vanaf 1 april kunnen gaan serveren, het wordt waarschijnlijk op z’n vroegst Pasen. Grrr…als we niet van het kastje naar de muur waren gestuurd en meteen de juiste info hadden gehad…grrr…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.