ons hotel

vrijdag 16 maart 2007

Sneeuw op komst?

Er wordt hier steeds luider beweerd dat er mega veel sneeuw aan komt. Maandag wordt het hier -9, en dat zou een paar dagen zo moeten blijven. Eerst zien en dan geloven. Echt blij zijn we niet, het wintersportseizoen is al voorbij, de bomen en struiken hebben al knoppen en katjes, het is hier al een week 16 graden, en dan wordt het ineens 25 graden minder. Brrr! Ik moet er niet aan denken! Pepijn heeft vandaag nog even snel het tuinhek geverfd, we hebben nu donkergroene palen met donkerblauwe beschermdoppen langs het trappetje. Dezelfde kleuren dus als ons logo. Het is even wennen, maar het staat wel funky.

De cursus vanmorgen was leuk, het is zowiezo altijd gezellig om met andere hoteliers van gedachte te wisselen. Het blijkt dat andere hoteliers het op het moment net zo rustig hebben als wij. Zoals 1 iemand zei: "als ik 1 aanvraag per week krijg is het veel". Bij ons is het iets minder wanhopig, maar echt super loopt het dus bij niemand. Maar ja, wat wil je met de rare weersomstandigheden? Toeristen kijken ook naar het weerbericht en zien visioenen van ingesneeuwd raken, of de ski’s meenemen en dan juist 16 graden hebben. De cursus vergt wel veel tijd, maar we gaan proberen of we het kunnen inplannen. Wij willen kosten wat kost in dat wandelgidsje als 1 van de beste plaatsen om een broodje te eten tijdens de wandeling. Als je weinig gasten hebt, sleur dan maar passanten naar binnen!

We hebben een gast, een oudere zakenvrouw alleen die de laatste tijd iets te hard gewerkt had en dacht "ik ga even lekker 2 dagen in mijn eentje helemaal niets doen". Ze had express een zo klein mogelijk hotel uitgezocht waar ze zo weinig mogelijk andere mensen tegen zou komen. Nou, dat is gelukt, ze is dit weekend de enige gast! Ze wil geen internet, geen tv en geen telefoon, lekker even 2 dagen onbereikbaar zijn en uitslapen…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.