ons hotel

zondag 14 januari 2007

De schoenpoetsmachine????

Sissi heeft zaterdagavond, toen wij naar de dansavond van de dansschool in Deggendorf waren, flink huisgehouden. Ze heeft niet alleen alle gordijnen in alle gangen ondergezeken, ook de schoenpoetsmachine op de gang moest eraan geloven. Ik liep vanmorgen beneden in de gang, en rook een penetrante kattenlucht, en toen ik op onderzoek uitging, zag ik dat de zachte borstels van het apparaat helemaal nat en plakkerig waren en een geur afgaven die je niet aan je schoenen wilt. Toen we het apparaat weghaalden, zat Sissi voldaan en schuldbewust tegelijk te kijken, dus het lijkt me duidelijk wie het geweest was. Tsja, het was weer duidelijk, wij hadden weer verraad gepleegd door haar een avond in de steek te laten (andere twee hebben er niets van, maar vooruit) en bovendien hadden we vanmorgen een stamtafel vol gasten en vanmiddag incheckende gasten, dus mevrouw voelt zich weer tekort gedaan.

We hebben contact gehad met het dierenasiel in Deggendorf, Sissi staat sinds vanavond op hun site met foto en beschrijving. Er is ons ook gezegd dat we haar deze week mogen komen afgeven als we er echt geen gat meer in zien. Nee, echt leuk is het niet dat ik voor de derde keer in een paar weken de gordijnen allemaal heb moet wassen en dat het nieuwe schoenpoetsapparaat waar nauwelijks een gast zijn schoenen mee heeft gepoetst verziekt is, en het punt is dat het gedrag steeds erger lijkt te worden. Op dit moment zit ze opgesloten in onze woonkamer, want daar doet ze het (nog) niet, maar je kunt dat beest niet haar hele leven daar laten zitten en bovendien is het niet eerlijk voor die andere twee dat die noodzakelijkerwijs ook zijn ingeperkt in hun bewegingsvrijheid.

De dansavond is trouwens zo bevallen dat we volgende week weer willen. Waarschijnlijk gaan we donderdagavond kijken bij die andere les (als de gasten hier niet willen eten) of dat beter bij ons past. We hebben zaterdagavond met de danslerares gesproken over ons niveau, het probleem is dat we in het ballroom veel verder zijn dan de donderdagavondles, maar dat ze in het Latijns Amerikaans hele andere passen leren, waardoor wij wat dat betreft veel moeten bijspijkeren. Dan is er nog het punt dat ze hier in Beieren traditioneel veel aan de Weense Wals doen, een dans die wij nooit geleerd hebben (zelfs ik bij eerdere gevorderde danslessen niet). We kunnen beter dus niet te hoog inzetten (zij stelde een nog veel verder gevorderde cursus voor, gezien het aantal lessen wat wij in het verleden al gehad hebben).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.