ons hotel

woensdag 3 januari 2007

Dik tevreden

Zo, de hectische dagen zijn weer voorbij. Zelf vinden we dat we ze nogal aardig hebben overleefd. We zijn vreselijk moe, het slaapgebrek heeft ons nog net niet opgebroken. We zijn nogal verrast door het grote aantal positieve reacties die we hebben gekregen van de gasten, en dan met name op het eten. Zelf vinden we dat we met het eten nogal aan-hobbyen, maar blijkbaar valt het in de smaak. Zonder uitzondering zijn alle enqueteformulieren met een positieve beoordeling teruggekomen, maar ze zijn niet door iedereen ingevuld, dus of dat representatief is weet ik niet. Onze ervaring is dat alleen mensen die zeer tevreden of ontevreden zijn zo’n ding invullen. Je weet het trouwens nooit, we hadden rond Kerst gasten waarvan we dachten dat ze maar matig tevreden waren (er kwam niet veel uit), en die ons per email de beste wensen voor het nieuwe jaar hebben gestuurd…. Ik merk dat we nog niet zo goed geintegreerd zijn dat we Duitsers ook daadwerkelijk begrijpen. We hebben ook een Fransman met een Beierse vrouw in huis gehad, dus we hebben ons frans weer eens kunnen oefenen, die man was echt dolblij dat hij even lekker frans kon kleppen. Ze woonden zo’n 100 km van Murol in de Limousin, dus ze kenden de Auvergne tamelijk goed en vonden het natuurlijk hardstikke leuk om onze verhalen te horen over hotel starten in de Auvergne vs. Beieren. Ze hebben beloofd zeker nog eens terug te komen, als het waar is zou dat leuk zijn.

Vanavond waren we helemaal leeg, en na het afhalen van de bedden zijn we gezellig met z’n vieren uit eten geweest bij onze favoriete Griek in Cham. Morgen rest het schoonmaken van alle kamers, en checken de eerste twee nieuwe kamers al weer in. De grootste ironie was wel dat toen de hele meute tegelijkertijd kwam uitchecken het ineens dikke vlokken begon te sneeuwen. De meeste gasten reageerden gelukkig redelijk laconiek, en ik moet zeggen dat het zo weinig is dat het al bijna allemaal weer weg is. De voorspellingen voor de komende week zijn trouwens slecht: 90 tot 100% kans op regen, dus dat gaat qua boekingen helemaal niet veel doen. Voor later in de week hebben we onze eerste annulering al weer te pakken, hangt waarschijnlijk samen met het weer. Vinden we ook niet zo erg, beetje bijkomen en verder met verbouwen is ook OK. Zaterdag gaan mijn ouders al weer naar huis, dus vrijdag gaan we gezellig samen een dagje naar Regensburg. Ze zijn hier al voor de derde keer dit jaar, maar op de een of andere manier is Regensburg er steeds totaal bij ingeschoten.

Mijn teen is trouwens niet afgevallen, hij is dagen paars en dik geweest maar is nu weer redelijk in orde. Gelukkig kon ik Oudjaarsavond de hele avond serveren zonder pijnstillers en andere ongein, dus het is uiteindelijk minder erg gebleken dan het er in eerste instantie uitzag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.