ons hotel

donderdag 25 januari 2007

Sneeuwruimen

Onze parkeerplaats vanmorgen:

Vannacht heeft het nog even doorgesneeuwd, en was er met een schepje eigenlijk geen doorkomen meer aan. We zijn dus na de lunch meteen naar Kötzting gereden naar een bouwmarkt/tuincentrum om een sneeuwfrees te kopen. Die waren allemaal uitverkocht, op 1 showmodel van "slechts" € 1298,- na. Dat vonden we een beetje erg gortig, dus hebben we maar een grote zak strooizout gekocht van 50 kg en zijn we huiswaarts gekeerd. Vanavond gaan we naar Deggendorf voor de dansles, dus dan gaan we vooraf maar even bij een paar winkels in Deggendorf kijken voor een sneeuwfrees.

Na de lunch hebben we toch allebei maar de sneeuwschep ter hand genomen om het ergste weg te schuiven. Het zonnetje schijnt lekker, dus het zwarte asfalt van de parkeerplaats warmt snel op en helpt dus een beetje mee om de sneeuw weg te smelten. Na een klein stukje parkeerplaats zit ik echter al weer binnen aan de appelsap en andere snelwerkende suikers, ik ging bijna van mijn stokkie omdat het toch wat zwaarder werk was dan gedacht en we bovendien ook ander brood hebben gegeten dan anders.
Er is vannacht zoveel sneeuw gevallen, dat ze op de Grote Arber toch de skiliften maar geopend hebben. Eerst was de prognose dat dit pas op zijn vroegst zaterdag zou kunnen. Zij beweren dat er 25 cm sneeuw ligt op de berg, het is echt wel veel meer dan dat!

Het mooiste vind ik altijd de wattendekens op de bomen:
Ga toch maar weer even Pepijn helpen, die is inmiddels waarschijnlijk volledig uitgeput!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.