ons hotel

woensdag 24 januari 2007

Terechtstellingsruimte

Het is hier gaan sneeuwen, en niet zo’n beetje ook! De hele dag sneeuwt het al onafgebroken, nu nog steeds houdt het maar niet op. De hele dag zijn we al in de weer met sneeuwruimen.



Waren we voor de lunch net klaar, had het tijdens het middageten zo gesneeuwd dat we daarna meteen weer konden beginnen. Inmiddels is alles al weer dichtgesneeuwd, dus Pepijn komt net moedeloos binnen dat het niet te doen is: derde keer geen energie meer! We moeten wel regelmatig blijven vegen, anders is er straks geen doorkomen meer aan, en de ingang en de parkeerplaats moeten natuurlijk bereikbaar blijven voor potentiele gasten. Het sneeuwt nog steeds, er is de hele dag geen onderbreking geweest, en we hebben net besloten morgen een professionele sneeuwfrees te gaan kopen. Radio Bayern heeft mensen gewaarschuwd niet op pad te gaan met de auto tenzij absoluut noodzakelijk, vooral rond München hebben de hele dag files van meer dan 50 km lengte gestaan. We zagen de buurvrouw met de auto de helling op worstelen, glijden en wheelspinnen, en die heeft echt wel winterbanden!

Even nog wat foto’s HOEVEEL sneeuw er hier ligt:







Ik heb natuurlijk meteen 1 van de vriendinnen ge-SMS-ed die over 2 weken komt, en die was door het dolle heen. Ze had er eigenlijk half-half rekening mee gehouden dat er niet geskied kon worden, maar als het zo door gaat kan dat misschien toch wel. Maar even kijken wat het weer de komende dagen gaat doen. Als sinds 8 uur vanmorgen staat er op de "actuele sneeuwmelding" van de website van de Grote Arber dat er 15 cm sneeuw ligt. Ja leuk, dat lag er bij mij om 8 uur vanmorgen ook, inmiddels is dat echt wel veel meer geworden, en bovendien zitten wij op 500 mtr hoogte en de Arber op 1500 mtr, dus daar zal het wel heftiger zijn.

We hebben weer een enorme discussie met die lutser van een webdesigner van de site van de VVV Lam. Die zou met een vernieuwde site komen, maar er klopt natuurlijk weer helemaal niets van. De Duitse versie was niet te laden en zat onder de fouten. De engelse versie was zodanig om te huilen dat de VVV na een half-grappend emailtje van ons de engelse versie maar helemaal heeft gesloten en de webdesigner opdracht heeft gegeven een vertaalbureau in de arm te nemen. Je kon namelijk een overnachting boeken in een terechtstellingsruimte, in dollars ipv euro’s, en naar een Erathview of een face plan kijken (wie het weet mag het zeggen). Als je op de knop boeking drukte, kreeg je geen boekingsformulier, maar reclame voor het webdesignbureautje. Toen we daarop commentaar hadden, was het aangepast en kreeg je dus alleen nog maar "fatal error". Dat lag volgens hem aan onze instellingen, we moesten alle gasten maar vragen alle cookies en pop-up-blockers uit te schakelen (spreken wij een gast die online probeert te boeken dan?). Het stomme was, met Windows XP Pro en Explorer 7 kon je niets vinden, maar op onze Linux-gastencomputer via het relatief onbekende Konqueror wel, en via Mozilla Firefox half. Wie heeft dat nou, de meeste mensen in deze wereld hebben toch MegaSof. Die webdesigner wordt zelfs gesponserd door Bill Gates, maar heeft zelf geen Explorer 7. Toen kon je wel boeken, maar was alles verkeerd ingesteld waardoor wij op onze boekingen via hotel.de ineens 10% ipv 6% commissie moeten betalen. Volgens hotel.de was er overigens geen sprake van dat de webdesigner dat dan ving, die lutser gooide gewoon 4% van onze omzet over de balk. Wéér een pissig mailtje er achter aan, waarop we nog geen antwoord hebben. Kansloos die gozer!

1 opmerking:

  1. Ik wil wel een keer komen logeren in jullie terechtstellingsruimte hoor! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.