ons hotel

maandag 29 januari 2007

Hushoudelijke ongelukjes

Soms heb je van die dagen, dat het eigenlijk tevergeefse moeite was om uit bed te komen. En als je moe bent, dan doe je soms domme dingen. In ons geval ging het om huishoudeijke beginnersfouten. Ik dacht dat het een geweldig idee zou zijn om de niet-volle wasmachine met witte was bij te vullen met andere kleuren. Túúrlijk, alles was al zo vaak gewassen, daar kwam echt geen kleur meer vanaf…. 
Ik had er alleen geen rekening mee gehouden dat Pepijn een nieuw paar sokken in de wasmand had gedaan. Gelukkig zaten er niet al te veel witte – pardon grijze – zaken in de trommel, dus de schade viel nog mee. We hebben nog een poging gedaan met Vanish, maar ook dat kon de zaak niet meer redden.

Pepijn zou even snel wat te eten maken, niet te moeilijk, want we waren per slot van rekening moe. Hop wat worstjes in de pan, en snel even tussendoor het internet checken. Die worstjes zijn geheel verkoold in de biobak verdwenen…..Het eten werd dus vanavond nóg heerlijker dan al de bedoeling was. Beginnersfouten, dat is al jaren niet gebeurd! Gelukkig hadden we geen gasten: "Eh, die zwarte rookwolk die nu uit de keuken komt, dat wàs uw avondeten…."
Nou ja, de eerste twee rijen stenen staan voor de nieuwe muur in de privé-gang die nu hotelgang wordt. En toen was het cement op…. We moeten dus verplicht morgen of overmorgen naar een bouwmarkt, kunnen we gelijk cellenbetonblokken halen, die zijn ook bijna op. We hopen deze week een heel eind te komen met die gang, hoe eerder die klaar is, des te eerder kunnen we de extra (familie)kamers gaan verhuren. 
Niet dat er veel vraag naar kamers is op het moment….. Het is vandaag keihard gaan regenen, dus de sneeuw is grotendeels weggesmolten (niet die berg sneeuw bij het hotelbord trouwens). Wie wil er nou in het Beierse Woud vakantie vieren bij min-temperaturen in de stromende regen?

Morgenavond zijn we uitgenodigd voor een avond met de eigenaren van de andere hotels in Lam. Een select gezelschap als we de lijst zo bekijken, je moest duidelijk een bepaalde grootte of een bepaald aantal sterren hebben om uitgenodigd te zijn. We zijn wel van plan om erheen te gaan, misschien doen we nog wat nieuwe contacten op of horen we nog wat nieuws.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.