ons hotel

zaterdag 20 januari 2007

Weblogverslaafd

Volgens Pepijn ben ik weblogverslaafd. De kick van het posten van logjes en reacties en daar dan reacties op terug ontvangen werkt echt verslavend. We hebben zowiezo de neiging ontwikkeld om iedere keer als we langs de receptie lopen even onze Outlook te checken op boekingen en aanvragen, maar nu er op dat vlak bijna niets gebeurt moet je je toch op een andere manier amuseren met een computer…..Ik ben helemaal fan van weblogs van mensen die zelf in het buitenland wonen, en het is heerlijk van andere mensen die in Duitsland wonen opmerkingen te zien over dingen die je hier zelf ook opvallen.

Iedereen in het buitenland is het erover eens dat emigreren hele rare dingen met je doet. Zelfs al las je vroeger nooit de Libelle, keek je nooit naar RTL4 en lústte je niet eens erwtensoep, ineens wil je dat allemaal als je niet meer in Nederland woont. Als geboren Engelse voelde ik met Kerstmis ook ineens de onbedwingbare neiging gevulde kalkoen te eten, en moest ik dus op Engelse websites op zoek naar een recept. In Amsterdam hebben we in de jaren dat we daar samenwoonden nog nooit zelf een Engelse kerstkalkoen klaargemaakt, geloof ik.

Zoals eerder gezegd, het is superrustig. Het is 15 graden, het stormt hier nog erger dan in Nederland, en de regen komt met bakken uit de hemel. Echt weer voor ski- of wandeltoeristen dus… De komende 3 weken hebben we niet 1 boeking. Best wel deprimerend, maar het is een troost dat ook de concurrentie werkelijk niets te doen heeft. Wij kunnen tenminste nog enorm veel klussen, dinsdag is het bouwmateriaal geleverd om eindelijk de gang af te kunnen bouwen, en de hele week komt er al informatie binnen van bedrijven die Pepijn op de hotelbeurs gesproken heeft. Over drie weken komen er een aantal vriendinnnetjes van Martinair logeren, daar kijk ik echt naar uit. Ook al kost bellen geen vermogen en hebben we tegenwoordig allerlei moderne technieken zoals email en SMS, gewoon lekker op de bank met een grote pot thee een avondje kletsen is toch iets wat je wel mist.

Voor de rest hebben we ineens een aantal boekingen uit Nederland ontvangen, grotendeels via een Nederlandse hotelboekingssite waar we al een paar maanden op staan, maar wat tot nu toe niets deed. Gisteren heb ik op het internet een zoektocht uitgezet naar nieuwe mogelijkheden om business te genereren, en heb contact gezocht met nog een aantal hotelboekingssites en -kantoren in Nederland, Engeland, Frankrijk en zelfs Spanje. Maak niet uit wie het is en waar vandaan, als ze maar komen! We hebben inmiddels al antwoord terug van een Nederlandse en een Engelse site, waar we met onmiddellijke ingang op komen te staan onder soortgelijke voorwaarden als de andere 4 waar we al opstaan. Het wordt wel meer werk om al die sites te onderhouden, maar de verwachting is wereldwijd en ook in Duitsland dat minimaal 65 – 70 % van alle hotelovernachtingen binnen een paar jaar online geboekt zal gaan worden. Als hotel kun je beter zorgen dat je nu al goed te boeken bent, zodat we zo snel mogelijk een vaste klantenkring opbouwen, voordat andere hotels in de regio het internet ontdekken.

Vanavond gaan we weer naar de dansavond van de dansschool in Deggendorf. Van de week hadden we het menu te lekker gemaakt, waardoor we niet naar de les konden. Gelukkig maar achteraf, anders hadden de gasten hier in het donker gezeten toen de stroom uitviel. Beetje zielig….. Eigenlijk zijn we allebei doodmoe, maar vooral Pepijn wil heel erg graag. Hij staat nu te vloeken in de keuken dat zijn recept langer gaat duren dan verwacht. Is toch niet erg, dan zijn we wat later. Vorige week hadden we al een beetje aanspraak aan andere mensen, als we regelmatig gaan houden we er misschien wat leuke contacten aan over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.